2014. május 18., vasárnap

Sixflags - Texas zaszloi

Szombaton elmentunk allatkodni. Kicsit korrigaljunk ezen. Szombaton 4en utnak indultunk. Gabor (JG) volt a "felbujto". JG szereti a vidamparkokat es javasolta h a Dallashoz kozeli Sixflags parkot (Sixflags Over Texas) meg kene latogatni. Dallas azonban  ~400km Houstontol. Szoval kellett valami jarmu amivel odajutunk. Masik Gabor (LG) itt el Regivel es megkerdeztuk oket, nem akarnak-e vilagot latni. Szerencsenkre akartak. Ezuton is koszonjuk.

Szoval reggel 6kor nekivagtunk a 4 oras autozasnak. LG es Regi nem jottek a parkba, ok azt terveztek h Dallasban neznek meg 1-2 dolgot, amig mi igyekszunk tulelni JG-vel. Kicsivel 10 utan ki is dobtak bennunket a bejaratnal. Egy kis sorban allas utan be is jutottunk es rogton celba vettuk New Texas Giant nevu "jatekot".
Ez a park arrol szol h mindenki talalhat benne maganak valamit amitol remelhetoleg jol erzi magat. Mondhatjuk h ez egy hatalmas vidampark, millio fele lehetoseggel. Amibol a legtobb van az a "hullamvasut". Vannak kifejezetten valok, vannak olyanok amibe kb mindenki beulhet es vannak az ugynevezett thrill ride-ok. Ez az amin eloszor is elgondolkodsz h akarod-e. Aztan sorba allsz, es amig eljutsz oda h vegre beszallhatsz a jatekszerbe 3x elgondolkodsz azon h tenyleg jo otlet-e ez. Amikor bekotnek, elkonyveled magadban h egy allat vagy es valszeg elment a maradek jozan eszed is, amikor idejottel. Aztan elindul vonat es rendszerint felhuznak valami magas pontra, aztan amikor atbillensz a csucsponton es megindul a szaguldas pl 70 meteres melysegbe, akkor mar csak sikitasz ahogy a torkod birja. Szoval reggeli kv helyett valszeg megtenne ebresztonek.

Ez a park szerintem az egyik legnagyobb lehet. 54 kulonbozo jatekszer van benne, amibol talan 11-12 ilyen adrenalin-ugraszto. Van azonban egy nagy baj a parkkal: sorba kell allni az egyes hullamvasutakhoz es neha nem keveset. Nekunk 5 orank volt a parkra, 3 ride fert bele. Ezert mondjuk leginkabb a Titan nevu monstrum a hibas, mert ott konkretan 2 orat alltunk a sorban. A Texas Giant es a Batman egesz turheto volt a 30 perces sorral. Nos igen, ez sz.pas hogy esetleg orakat kell sorban allni, h aztan 1-1,5 percig elvezd a rettegest. Persze van megoldas. Egyreszt vehetsz szezon-jegyet es mondjuk 2 hetente benezhetsz 2-3 ride-ra. Masreszt ha hajlando vagy az amugy is borsos belepo 1,5-2-szereset kifizetni akkor megugorhatod a sorokat es mehetsz egyenesen a vonatokhoz. Igy nyilvan egy nap le lehet zavarni tizenegynehany futamot.

En meg soha nem voltam ilyen parkban, szoval en maximalisan elegedett vagyok. Egyreszt bevezetesnek pont jo volt ez a 3 "futam", masreszt megertettem h van ertelme a szezonjegynek, mert kb lehetetlen 1 nap alatt akarcsak bejarni is ezt a parkot. A Giant es a Titan olyan tipusu h raulsz a palyara, nincs fejjel lefele megtett szakasz, viszont van melybe zuhanas, horizontalis spiral, vagy felig megdontott melybe zuhanos resz. A Batman-en feletted van a vezetosin es logsz. A palyan nincs hatalmas magassag, de van benne csavar es fejjel lefele megtett vertikalis spiral. A Giant utan, amikor raneztem a Titan, komolyan elgondolkoztam h akarom-e azt. Hatalmas nagy a foldrol nezve, de kar lett volna kihagyni.

Termeszetesen a parkban van szamos egyeb jateklehetoseg is, meg kb 1000 kajalda, csak gyozzed penzzel. Mivel az ido legnagyobb resze sorban allassal telt sok kep nem keszult. Egyebkent is, a kepek nem-igen tudjak visszaadni az elmenyt. Ennek ellenere feltoltok ide parat, de inkabb menjetek es probaljatok ki egy ilyet eloben...








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése