2018. április 21., szombat

Dubajozás #5 - Zayed Sejk Mecset

Elkezdődött a snooker vb, így nem könnyű írni, mert kicsit rá vagyok tapadva a tévére, de ebből a dubai kalandból már igazából csak az utsó napi beszámló hiányzik, így aztán nekiesek.
Megjegyzés: ha még nem mondtam volna, a képekre lehet kattintani és új ablakban nyílnak nagyobb méretben (ha el nem rontottam a beállítást)

Miután csütörtökön hirtelen programot váltottunk, a nagy mecset megtekintése szombat délelőttre maradt. Felkeltünk, reggeliztünk, összepakoltunk és leadtuk a csomagot a hotelben megőrzésre. Mivel a busz pályaudvar közelében lakoztunk ideális volt a logisztika. A pályaudvarról ment a busz a mecsethez, amikor onnan visszatértünk nem volt nagy megerőltetés a hotelbe visszamenni a csomagért és aztán újra busz, immár vissza Dubaiba.
Szóval buszra ültünk h a mecsethez eljussunk, mert úgy tünt éppen ott tesz le a busz, akkor pedig minek mennénk mással, hisz a tömegközlekedés olcsó. Ha jól rémlik 26 megállót kellett menni, úgyhogy nagy nyugalommal indultunk. Természetesen olyan busz jött, amin se a kijelző nem mutatta az állomások neveit, sem a hangszóró nem üzemelt. Egy idő után elkezdtem figyelni és próbáltam beazonosítani melyik megállónál járunk, h tudjam mikor kell leszállni. Valójában nem kell nagyon izgulni, mert a mecset nagy, ergó látszik a buszból h kellően közel vagyunk e. MIvel nagyon figyeltem és nézelődtem egy helyi arc rákérdezett a buszon h a mecsethez megyünk e. Mondta h melyik megállót javasolja. Ez megnyugtató volt, mert én is ott akartam leszállni. Rossz döntés. Szóval a busszal 2 megálló van, amiben benne a mecset neve, tehát gondolnánk h akármelyik jó lehet. Javaslom, h az elsőnél szálljunk le inkább. Mi nem így tettünk. Elindult a busz és rögtön éreztem h baj lesz, mert valami csomópontban voltunk és nagyon kanyarogtunk és látszott h nem a bejáratnál fog megállni. Valami autóút vagy nem tudom mi mellett jött el a következő megálló, a mecset másik oldalán. Maga a mecset közel volt, de egy sok sávos útszakasz választott el tőle. A megállótól csak egy nagyon vékonyka járda vezetett a közeli katonai támaszpontig. Közben megfigyeltük, h gyalogos átkelő helynek híre sincs. Illetve azt is megállapítottuk, h szerencsére a forgalom oroszlánrésze nem felénk jön, hanem a a középen felfelé tartó felüljáróra megy rá. Úgyh sétáltunk kicsit előre amíg a felüljáró alatt már látszott h át tudunk menni. Így aztán teljesen szabálytalanul, de kb 6 sávnyi úton átkelve már a mecset kerítése mellett álltunk. Viszont az is látszott h a bejárat nem itt van. Hanem akkor hol? Elindultunk balra, és kb 300m után már már azt hittük révbe értünk. Sajnos azonban nem. 
Ez innen jól néz ki, de nem bejárat
 Az nem egy bejárat volt, de legalább strázsált ott valami őr. Nagyon nem akaródzott neki felkelni az árnyékban elhelyezett székből, ez nem is érdekelt engem, de legalább beszélt angolul. Elmondta, h tökre a másik irányba kell menni és kb 10perc séta a bejárat. Ekkor már elég szépen sütött a nap úgyhogy D-vitamint gyűjtögetve sétáltunk vissza, majd tovább a bejárat reményében. Meg is találtuk. Onnan már csak kb további 2-300m volt mire a biztonsági ellenőrzéshez értünk. Sima vizet be lehet vinni, de Cola, Sprite, tehát cukros lónyálak nem játszanak. Illetve aki nem megfelelően van öltözve az itt kap valami helyi ruhát. A nők mindenképpen el kell takarják a fejüket, és nem lehetnek pólóban, nem látszódhat a lábuk, stb. Ha jól emlékszem, rövid nadrágos férfiakat láttam, tehát velük engedékenyebbek. Nekem semmit nem kellett magamra venni, mert hosszú nadrágban és rövid ujjú ingben simán megfeleltem a dresszkódnak.
De miről is beszélgetünk? Sheik Zayed Grand Mosque avagy Zayed Sejk Nagy Mecset. Igazán grandiózus építmény, de nem a legnagyobb a világon. A meghatározó szín a fehér, ami nagyon szép és lehetőséget ad csodaszép éjszakai megvilágításokra. 

Ez onnan, ahol kijöttünk (lásd írás vége)

Közelítünk a biztonságiak felől

A mecsetben akár 40ezren is elférnek, a fő imacsarnokban kb 9ezer hívő fér el. A 40ezret nem tudom hogy jön ki, lehet a hatalmas udvaron is imádkoznak olyankor. Maga az épület, kb 290m x 420m és bő 10 évig épült. 2016ban és 2017ben a világ 2. legkedveltebb úti célja volt az építményeket (landmark) tekintve. Az épület 4 sarkában elhelyezett minaretek kb 110m magasak. Van rengeteg kupolája és még annál is több oszlopa. A kupolák belsejében különböző mintázatú díszítés, a minaretek teteje aranyozott. 
Sok-sok oszlop

Egy oszlop közelebbről

Kupola x

Kupola x+1

A hatalmas virágmintás udvar, 17ezer négyzetméter területű és a világ legnagyobb márványból készült mozaik építménye. A fő imaszoba szőnyege szintén a világ legnagyobbja. 5627 négyzetméter és kb 35 tonna. 
Udvar virágmintával #1

Fő terem, alul a hatalmas szőnyeg egy része, fent a csillár (lásd lentebb a leírást)

Udvar virágmintával #2

Udvar virágmintával #3

Van ebben a kis épületben 7 elég nagy csillár is. Nekem már a kisebb szobák kékes csillárjai is elég ütősek volt, de a nagyteremben lévő csillárok a legkeményebbek. A legnagyobb csillár, ami itt van, a 2. legnagyobb csillár a világon, ami mecsetben van elhelyezve és általában véve is a 3. legnagyobb, ami létezik. 10m átmérőjű, 15m magas és rengeteg Swarovski kristály alkotja. A csillárok valójában fejre állított pálmafát mintáznak, mert hát rengeteg van abból is Abu Dhabiban. 
Ez a kisebb, amint látszik rommá van díszítve a fal és a mennyezet is

Nagyterem 3 hatalmas csillárral

A legnagyobb kissé alulról-oldalról

A legnagyobb alatt

Ez mutatja talán legjobban egybe

A mecset bejárható egyedül, a saját tempódban vagy csatlakozhatsz a napi 4-5 vezetett túra egyikéhez. Ez teljesen ingyenes, egy órácska az egész, de sok mindent elmesélnek a túravezetők. Az említett szőnyegről, a csillárokról is elhangzik sok érdekesség, de mivel nem jegyzeteltem, már nem tudom felidézni ezeket az adatokat. Mi csatlakoztunk a vezetéshez és utána még egy órát töltöttünk azzal h saját magunk is bejártuk, fotóztunk, áhítoztunk. Nagyon meleg lett szombaton, délben már 36 fokot mutattak a hőmérők, ennek ellenére egyre nőtt a tömeg, de még teljesen elviselhető volt. Kicsi türelemmel oda lehetett jutni a jó pontokhoz, h az általad legjobbnak ítélt szögből készítsd el az emlékezetes fotót. Hatalmas parkoló van, de ha nem lenne elég, építenek még hozzá. A távozáshoz mi a másik kaput próbáltuk meg használni, de onnan még járda sem volt (építési terület), így a belül épülő további parkolón vagy udvaron kommandóztunk át és igyekeztük az első buszmegállót megközelíteni. Az építkezésen dolgozók egyrészt nem voltak túl sokan, másrészt épp déli sziesztájukat töltötték, így senki nem szólt hozzánk. Senki nem kérdezte mit keresünk ott, és senki sem kezdett kiabálni h tűnjünk el a jól láthatóan nem vendégeknek szánt területről. Amikor az úttesthez értünk már jobbnak ítéltük a helyzetet, mint a túloldalon ahol leszálltunk. Itt volt hely sétálni, volt zebra, ahol át lehetett kelni és végül is eljutottunk a légkondis buszváróhoz. Azaz igazság, h szerintem ebből a buszmegállóból lehetne igazán tömegközlekedéssel odamenni. Ha az építkezés véget ér, akkor itt valószínűleg lesz hely sétálni és nyugodtan oda lehet majd érni az egyik vagy másik bejárathoz. De amúgy az az elvárás kb h a turista béreljen kocsit, használjon taxit vagy éppen hopp-on hopp-off buszt. Az egyik biztonsági nem is értette a kérdést, hogy hogyan jutunk ki a buszmegállóhoz, amikor rákérdeztünk. Mutatta h ott a hop-on busz, csak az cirka 15-17ezer Ft-nyi dirham egy napra. Ettől eltekintve a mecsetet kb kötelező megnézni, ha valaki Abu Dhabiban jár, igazán szépséges építmény.
Ezután már nem nagyon van miről beszélni. Visszabuszoztunk a központba, majd onnan Dubaiba. Ugyan csak este 9 után jött a repülő haza, de mi 5 órakor már indultunk ki a korábban említett Ibn Battuta (Kőbánya-Kispest jellegű hely) megállóból a reptérre. Ekkor, nappal utazva érződött csak igazán, mennyire semmi közepén van ez a reptér. Kevés a forgalma is még. Az utolsó dirhamaket próbáltam elcsapni a reptéren, de mivel igen kevés bolt van ott, így az aprót leginkább egy automatába dobálta mindenki. Én is vettem belőle kb 3 vizet, meg még valami rágcsát. Bár azt mutatja a gép h papírpénzt is elfogad, tőlem nem vett el semmit, csak kb az 1 dirhamast. Szerencsére a géptől 5m-re lévő pénzváltó nagyon készségesen váltotta a 10es vagy 5ös bankjegyeket fémpénzre.
Összességében érdemes elmenni Dubaiba és Abu Dhabiba kicsit bepillantani ebbe a nagyon más világba, ha erre nyitottak vagyunk. A nagy távolságok miatt szellősen érdemes programot tervezni. Érdemes 6, 8 vagy akár 10 napra is tervezni, ez viszont magába foglalja azt a növekvő költségeket (szállás, kaja, stb). Ha nem akarunk mindent részleteiben látni, és kicsit szaladósra fogjuk a programot, akkor Dubaiban akár 3-4 program is beleférhet egyetlen napba.

2018. április 18., szerda

Dubajozás #4 - Ferrari World

Szóval kicsit elmaradtam az írással. Köszi ha visszajöttél...
Március 9-én, pénteken a Ferrari World volt a program. Ez egy kalandpark, vidámpark, akármi. Nem tudom miért épült és miért épült épp az Emírségekben. Úgy értem a Ferrari ugye Olasz, szóval nem teljesen logikus h épp ez Emírségekben legyen egy parkjuk. Miért nem Monza? Valamiért úgy döntött a Ferrari h Abu Dhabiban építenek tematikus parkot. Persze kellenek legek. Például ez a legnagyobb fedett vidámpark a világon, mert egy 200ezer négyzetméter nagyságú tető alatt helyezkedik el. Aztán itt van a világ leggyorsabb hullámvasútja a Formula Rossa. 4,9mp alatt gyorsul 240km/h-ra. Ebben kezdtünk. Alig 5 percet kellett sorba állni, viszont le kell rakni mindent. Nagyon figyelnek rá, h zsebekben semmi ne maradjon, ne lógjon rólad semmi, mert ezek mind csak problémákhoz vezethetnek. Ez amúgy majd az összes "játékra" igaz. Érdemes is előre elpakolni és nem megpróbálni kitömött zsebekkel indulni egy ilyen kirándulásra, mert utána csak rád fog várni mindenki más. Egyszerűen felesleges. Elindulsz, kiesik valami a zsebedből és bosszankodhatsz h elhagytad, eltört, akármi. Pakold el. Szóval beülünk és mondják h támasszuk neki a fejünket a fejtámasznak. Hát megsúgom h ha nem támasztod magadtól akkor nagyon gyorsan oda fog préselődni egyébként is. Katapultszerűen lőnek ki úgyhogy durván dolgoznod kell nyakból ha nem akarsz támasztani. A Formula Rossa nem a legélvezhetőbb hullámvasút a parkban. Egyszerűen hatalmas a sebesség és a az erők amit hatnak rád. Ezekben a parkokban szokás, felemelni a kezd meg sikítozni h mutasd élvezed és nem félsz. A Formula Rossan nem szabad kézzel kalimpálni. Én kinyitottam a számat, de meg is bántam. 3 másodperc alatt száradt ki a menetszéltől. Ettől még ki kell próbálni a Formula Rossat, mert ez egy leg, de vannak más élvezhetőbb kalandok a parkban.

Ferrari World felülnézet, forrás: dubai.ticketbar.eu
 
Bejárat a Marina Mall-ból

Formula Rossa video (7 perces, első soros felvétel, külső felvétel, utasokat mutató felvétel, majd 4:10től külső, a sebességet valamelyest megmutató felvételek)

Megjegyzés: ebből a videóból és a lentebbi kettőből se akard átélni az élményt. A videó nem adja vissza a sebességet és az erőket, amik hatnak.
 
Nehéz amúgy erről a parkról írni, úgyh nem is lesz ez egy nagyon hosszú bejegyzés. El kell menni, ki kell próbálni, megtapasztalni az első sorból. Mi legtöbbször az első sorba ültünk. Ez megemelte kissé az amúgy sem alacsony pulzusomat, de megéri. A Formula Rossa amúgy 2,2km hosszú. Ezt kicsit nehéz elhinni, mert 1 perc alatt lemegy a ride (huhh, minek mondjuk ezt magyarul? egy kör az adott pályán...). Voltam már 1x hasonló parkban. 2014ben az amerikai kirándulás során (meg lehet keresni a blogbejegyzések között..) Akkor nagyon sok idő ment el sorban állással úgyh el is döntöttem h legközelebb ha lesz ilyen akkor gyorsítós jegyet veszek. Így is történt. A Ferrari World-be kb 17ezer forint a belépő. Az alap belépő. Van ez ezüst jegy (ezt vettem én is), ami 3 gyorsítót tartalmaz. Ez azt jelenti h pl ebben a parkban 29 attrakció van. A park délelőtt 10től este 8ig van nyitva. Szóval ha sokan vannak és mindenhová be akarsz jutni és mindenhol mondjuk 20-30 percet sorba kell állni, akkor 1 nap nem lesz elég. Amcsiban anno az egyik ride-ra 2 órát álltunk sorba! Szóval a gyorsító azt tudja, h előre ugorhatsz egy sorban. Itt a 3 gyorsítót tartalmazó ezüst jegy kb 22ezer pénz volt. Úgy gondoltam h ha 3 helyen előre ugrunk és máshol még kell sorba állni sokat akkor is van lehetőség az egész nap során elég sok pálya kipróbálására. Nos, nem nagyon volt tömeg. Igazából egy olyan sor volt, ahol úgy nézett ki h akár 30percet is sorba kell állni. Végül a 3ból 2 gyorsítást használtunk el, mert 1et tartogattunk h a Flying Aces attrakcióra másodszor is felülhessünk. Van korlátlan gyorsítást magába foglaló aranyjegy is. Az kb 35ezer, ha jól emlékezem...
Szóval ebben a parkban 29 különböző dolgot lehet kipróbálni. Ebből 4 külön regisztrációt igényel és/vagy feláras. Ezekre mi nem mentünk. Miért? Mert a Ferrari park talán enged következtetni, h ez egy autós park, és ez magában foglal pl vezetéssel kapcsolatos dolgokat. Pl az egyik feláras dolog a Scuderia Challange, ami egy versenyszimulátor. Nem mondom h egyáltalán nem érdekel, de nem vezetek amúgy sem, szóval azért h bénázzak nem fizetek még többet. De lehet igazi Ferrarit vezetni vagy utasként élvezni egy kört a Yas szigeten, de ez is feláras persze. Szóval ezeket nem vettük igénybe. Még mindig maradt ugye 25 egyéb lehetőség.

Egy F1-es járgány

és egy utcai...

Ezek a parkok úgy vannak kitalálva, h a 3 éves gyerek, a 20 év körüli őrült és az idősebb nyugalmasabb korosztály is találjon valami érdekeset benne. Tehát vannak a gyorsaságra koncentráló lehetőségek, de vannak családias dolgok is. Például a 29es számú Bell 'Italia-n egy 2 személyes kis autóba ülsz be, ha akarod kormányozhatsz de valójában a sín és az automatika teszi a dolgát és végig kalauzol néhány fontos olasz területen, ami mellesleg Enzo Ferrarit is inspirálta. A gyosasági dolgok között ugye ott a Formula Rossa, de kipróbálhatod magad a Turbo Tracken vagy a Fiorano GT Challengen is. Utóbbin 2 sor kocsi indul a hullámvasúton és "versenyzik" egymással. Aztán a családi programok között kipróbálhatod a kerékcserét, vagy megnézheted hogyan készül a Ferrari. Van 4D-s mozi is (Speed of Magic) vagy éppen egy virtuálsi repülésre is elmehetsz a Viaggio in Italia nevű pályán. Ezt például én majdnem kihagytam. A leírás semmi izgalmasat nem igért, aztán bementünk és teljesen megdöbbentem. 100% valódi repülési élményt biztosít.
Lehet enni, inni is, számtalan kajálda közül választva. A gyerekeknek van játszótér, falmászási lehetőség. Van kiállítva pár F1 versenyjármű és persze számos utcai Ferrari. A bejáratnál (vagy éppen kijárat, attól függ honnan nézzük) ott egy Ferrari shop, ahol a világ összes pénzét el lehet költeni pedig nem is kocsit veszel, csak pólót, sapkát, pókerkészletet, vagy éppen Ferrari makettet. Szerencsések voltunk. Abszolút nem volt tömeg. A legtöbb helyen kb 5 percet kellett sorba állni. A gyorsító is működik, ha használni akarod, akkor tényleg előre ugorhatsz. A dolgok legnagyobb része fedett részen van. Sőt nem csak fedett hanem légkondicionált. Persze van pár nagy ride, ami az épületen kívülre került, de azért meg megéri kicsi olvadozni a napon. A végén még megemlíteném a Flying Aces-t. Szerintem ez a legélvezetesebb cucc a parkban. Mint írtam 2x voltunk rajta. 4 ember ül egymás mellett és a 2 szélső csak lóg a levegőben. Ez csinál egy hurkot a levegőben ami közben még csavarodik is egyet. A sebesség jó, élvezhető de azért megvan az adrenalin termelődés is. Tessék kipróbálni.

Két videó-link (Flying aces):
Első soros utazás (csak a ride, semmi más, de kicsit csendes, nem életszerű)
Helyi erők videója (6perces a videó, érdemes megnézni, kicsit mutat a helyszínből is, de ez kb a nyitási, mert azóta már zsúfoltabb a hely, 2:25től van a Flyin Aces rész kb 1 perc hosszan)
 
A Ferrari park Abu Dhabi központi busz pályaudvarától kb 40-50 percnyi buszozásra van. A 170es, 180as, 190es és talán 205ös buszok mennek arra. A pályaudvaron kérdezzétek meg. A korlátlan utazásra szóló, jelenleg 30 dirhamért vásárolható heti jegy ezekre a buszokra nem jó. Az a jegy csak a két számjegyű, városon belüli járatokra jó. A buszmegálló környékén álló bácsiktól nem kell félni. Igyekeznek rávenni, h ők elvisznek kocsival bárhová, de ha szépen megköszönöd a lehetőséget és visszautasítod, nem fognak 3x próbálkozni, hanem békén hagynak. A park a Marina Mall (pláza) mellett található. Nekünk ott már nem volt időnk szétnézni, de az is egy hatalmas valami és biztosan nem maradsz éhen ha épp ott szeretnél vacsorázni. Aki esetleg autót bérel, vagy taxizik, annak a busszal nincs gondja, de a Ferrari World pont az a hely, amit tökéletesen meg lehet busszal is közelíteni és egy 10 dirham-es jegy (700Ft a 10dirham) elég az oda és a vissza útra. Kétlem h a taxi ennyiből kijön.